Parteneriatul Stora Enso – Pulpex transformă industria ambalajelor din hârtie

Stora Enso - furnizor global de materii prime provenite din surse regenerabile pentru industria de packaging - a încheiat o colaborare cu producătorul de tehnologie de ambalare sustenabilă Pulpex, scopul comun fiind demararea producției la scară industrială a recipientelor realizate din pulpă de lemn, pentru a oferi alternativa la plastic și sticlă.

Pulpex este o companie fondată în urma parteneriatului dintre Diageo (multinațională ce deține brandurile Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness) și investitorul Pilot Lite. Obiectivul Pulpex a fost încă de la început producția la scară mare a recipientelor din hârtie reciclabilă și regenerabilă, care se degradează ușor în mediul înconjurător. Fabricate din pulpă de lemn cu ajutorul unei mașini de turnare sub presiune, ambalajele astfel obținute vor permite reducerea considerabilă a amprentei de carbon.

Utilizând pasta din pulpă de lemn provenită din surse verificabile și sustenabile, Pulpex va fabrica recipiente din hârtie pentru numeroase branduri globale într-o varietate de aplicații, de la produse de uz casnic și de îngrijire personală până la băuturi alcoolice și non-alcoolice sau alimente lichide. Aceste recipiente sunt personalizabile și permit embosarea, etichetarea și imprimarea pentru a îndeplini toate cerințele de branding și pentru a putea fi ușor integrate în fluxul de lucru al stațiilor de îmbuteliere deja existente.

Piața globală a ambalajelor pentru băuturi este evaluată la suma de 117 miliarde de dolari, iar până în 2027 se estimează o creștere de 4,5%. În UE și SUA sunt colectate pentru reciclare doar aproximativ 30-40% din sticlele de plastic comercializate. Rata de reciclare a hârtiei și a cartonului este mult mai mare, cu o medie de aproape 80%, depășind chiar și rata de reciclare a ambalajelor din sticlă și aluminiu (75-80%).

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide