Premieră pentru industria celulozei și a hârtiei: Ucraina a pus în funcțiune singura linie de producție a hârtiei din frunze

Inovația îi este atribuită lui Valentin Frechka, în prezent student al Universității Naționale Taras Shevchenko din Kiev.

Acesta a elaborat un proiect pentru dezvoltarea tehnologiei de producere a hârtiei din frunze căzute, pe care l-a prezentat în cadrul Olimpiadei Geniilor din urmă cu doi ani și pentru care a fost premiat cu medalia din aur. Olimpiada Geniilor este o competiție internațională pentru elevii de liceu, unde participanții prezintă proiecte ce vizează rezolvarea problemelor ecologice. Competiția este organizată de Terra Science and Education – organizație non-profit dedicată dezvoltării învățământului – gazda evenimentului fiind Institutul de Tehnologie Rochester (NY, SUA).

Valentin Frechka
Valentin Frechka

 

Tehnologia a fost testată între timp, iar eficența acesteia a fost demonstrată și chiar implementată de curând la fabrica din regiunea Jîtomîr, Ucraina. Inovația lui Valentin rezolvă două probleme de mediu în același timp: salvarea pădurilor și valorificarea unui fenomen care se întâmplă în mod natural – frunzele căzute din copaci precum mesteacănul, stejarul, salcia și carpenul sunt utilizate ca materie primă, în loc să fie incinerate.

Procesul de producție a hârtiei din frunze presupune mărunțirea resturilor vegetale și prelucrarea acestora în vase speciale, unde materia obținută este încălzită la 40 de grade Celsius, amestecată cu un agent de înnălbire, fiind apoi uscată și întinsă. Hârtia astfel rezultată poate fi utilizată cu succes la ambalarea unor produse precum ouăle.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide