Total Media anunță instalarea la Tipografia Global Print a printerului cu cerneală ECO pe bază de apă DURST P5 250WT

Total Media – reprezentant oficial Durst în România – anunță instalarea cu succes a primului printer cu cerneala pe bază de apă Durst P5 250 WT la Tipografia Global Print. Acest printer din categoria flagship face parte din noua generație de echipamente large format marca Durst, ce beneficiază de un focus special pentru printul eco-friendly, fără substanțe dăunătoare mediului.

Un pionier in industria imprimarilor digitale, Durst a devenit sinonim cu inovatia si sustenabilitatea. Atentia si grija asupra unei evolutii constante si continue a tehnologiei fiecarei generatii de printere este recunoscuta si premiata international. Un exemplu relevant in acest sens este obtinerea de catre Grupul Durst a nu mai putin de 8 premii din partea Printing United Alliance Pinnacle Awards, ceea ce a atras dupa sine statutul de cea mai premiata companie din 2023 de catre Pinnacle. Un alt premiu foarte ravnit in industria tipografica a fost acordat de catre European Digital Press Association printerului cu cerneala UV Durst P5 350 HS, acesta fiind apreciat ca cel mai performant in categoria flagship in anul 2021, atat pentru calitatea printului, cat si pentru productivitate. Colaborarea dintre Total Media si Tipografia Global Print a inceput in toamna anului 2022, cand a fost instalat in premiera in Romania primul printer hibrid Durst P5 350 configurat pentru carton ondulat, materiale rigide dar si materiale flexibile derivate din PVC, precum backlit-ul. Decizia realizarii de catre Tipografia Global Print a doua investitii majore, prin achizitionarea intr-un interval de timp relativ scurt, de data aceasta a printerului cu cerneala ecologica pe baza de apa Durst P5 250 WT, s-a bazat intr-o importanta masura pe experienta exceptionala avuta pe parcursul celor 12 luni de utilizare a primului printer instalat. Calitatea printului si a culorilor, ce au permis respectarea standardelor FOGRA si Pantone, productivitatea de nivel industrial ce a permis operarea in 3 schimburi fara a fi necesare pauze sau intreruperi majore de mentenanta, precum si suportul inginerilor de service, au fost elementele care au facut cu mult mai usoara decizia de realizare a acestei duble premieri pentru piata de print in format mare din Romania.

Tipografie, Signalistica, Trade Marketing si POSM Display, Durst, eco friendly, cerneală ecologică

De la stânga la dreapta: Liviu Ionescu, Total Media Print S.R.L., General Manager;
Dragoş Bălu, Global Print S.R.L., General Manager; Markus Gleissner, Durst Group AG, Managing Director EEMEA

Noul Durst P5 250 WT este o parte esentiala a acestei revolutii tehnologice. Ca dovada a calitatii si sustenabilitatii tehnologiei utilizate de catre acesta, cerneala utilizata a obtinut multiple certificari, printre care putem aminti standardul UL ECOLOGO, standardul de certificare REACH, standardul de certificare TOSCA, standardul de certificare California Proposition 65, standardul de certificare „Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), standardul de certificare pentru materialele care intra in contact cu alimentele „Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, certificare pentru „GMP-compliant Primary Food Packaging”. Aceste standarde garanteaza faptul ca cerneala este non-toxica, fara miros, nu contine ftalati, alti plastifianti, metale grele, fara chimicale daunatoare, fara substante volatile, deci este sigura inclusiv pentru produse care intra in contact cu alimentele.

Cerneala pe baza de apa nu se transfera, nu prezinta un pericol pentru persoanele care intra in contact cu produsul tiparit sau pentru mediu, iar calitatea printului este una identica tehnologiilor offset si lithografica, indiferent de formatul tiparit.

DURST P5 250 WT nu este numai un echipament eco-friendly, ci un produs ce asigura atingerea celor mai inalte standarde de calitate.

Din punct de vedere tehnic, Durst P5 250 WT prezinta o suita completa de imbunatatiri fata de alte tehnologii: 24 de capete de printare Durst Quadro Array 10M cu tehnologie de recirculare a cernelii (cate 4 capete pentru fiecare culoare CMYK, asadar o viteza mare de printare inclusiv pentru printurile de format mare), cu o rezolutie maxima de 1.200 dpi.

Marimea picaturilor de cerneala este de 10 picolitri, inlesnind existenta tehnologiei patentate Variodrop – prin intermediul a doua impulsuri, se pompeaza o cantitate de cerneala dozata precis chiar inainte ca acestea sa se desprinda de placa duzei, asadar nu se formeaza sateliti. Aceasta tehnologie asigura picaturi uniforme, in comparatie cu tehnologia utilizata la alte echipamente, adesea insuficient reglata. Forma picaturii de cerneala este uniforma, plasarea intotdeauna uniforma, deci rezultatul este calculat si sigur.

Latimea maxima a unui print este de 250 cm, insa lungimea maxima a acestuia este nelimitata, putand fi atat cat este lungimea materialului de baza. Grosimea maxima a materialelor este de 3 cm, noul Durst fiind ideal pentru printarea cartonului ondulat pentru POSM Displays, standuri si alte materiale de trade marketing pentru business-urile care doresc produse certificate ecologic. Totodata se pot realiza in regim de mare productivitate postere sau afise pe hartie si alte materiale compatibile. De asemenea, sistemul de reglaj pentru incarcarea cartonului ondulat permite economii de timp de pana la 20 de minute la fiecare schimbare a tipului de material pe care se printeaza.

Noul printer Durst P5 250 WT nu este sustenabil numai din punct de vedere al tehnologiei cernelii utilizate, ci si din punct de vedere energetic. Acesta prezinta un uscator cu functie de recirculare a aerului, asigurand o reducere de consum de 30% fata de modelele anterioare ale echipamentului. Prezinta si un sistem de vacuum performant, asigurand planeitatea materialelor printate, ungere automata a sistemului de transport a materialelor si safe ink refill system (alimentare cu cerneala cu functie de siguranta), evitand posibilitatea erorilor umane.

Asadar, prin automatizarea anumitor procese si datorita dimensiunilor permise, printerul Durst P5 250 WT economiseste atat timp, cat si costuri sau energie, asigurand un proces de printare rapid, sigur si in zona de top in ceea ce priveste calitatea printului, a gamutului de culoare si a capacitatii de reproducere a culorilor Pantone.

Pentru Tipografia Global Print, instalarea in premiera in Romania a acestui printer inovativ din categoria echipamentelor de productie industriala reprezinta un important succes ce face parte dintr-un proiect mai amplu de investitii inceput in 2019, care a ajuns in 2023 la o suma totala de cca 5 milioane de euro. Investitiile au vizat atat echipamente de ultima generatie, precum cele doua printere Durst P5 de mare productivitate sau CNC-uri de taiere/biguire cu duble punti robotizate si CNC-uri de aplicare adeziv industrial, utile in realizarea produselor de trade marketing sau POSM Displays, cat si solutii software de proiectare si automatizare fluxuri de lucru, training si instruire personal, certificari si nu in ultimul rand relocarea activitatii intr-o noua hala de productie de cca 1000 mp, dotata cu panouri fotovoltaice, pompe de caldura si alte facilitati de eficientizare a costurilor de productie.

Astfel, achizitionarea noului Durst este una din multiplele actiuni de dezvoltare sustenabila si actualizare continua din punct de vedere tehnologic, pentru a mentine calitatea produselor tiparite la cele mai inalte standarde FOGRA, pentru a reduce timpii de procesare si realizare a comenzilor, dar si pentru a reduce semnificativ costurile de productie pentru clienti. Ultima generatie de printere P5 se impune ca fiind o inovatie din punct de vedere tehnologic, reinnoind si schimband bazele cunoscute pana acum la echipamentele existente. Calitatea vizuala mult imbunatatita dar si sustenabilitatea materialelor de productie pun bazele unui luminos viitor al industriei tipografice, in care calitatea primeaza, dar in tandem cu protejarea mediului inconjurator.

Pasiunea Tipografiei Global Print fata de protectia mediului si realizarea de produse reciclabile a fost un alt factor decisiv pentru realizarea acestei achizitii, coroborat cu faptul ca a fost obtinuta certificarea FOGRA inca din anul 2019 si cu faptul ca in acest an a fost obtinuta si certificarea FSC. Certificarea COC FSC garanteaza obtinerea din surse sustenabile ale materiilor prime precum hartia sau cartonul utilizat. Astfel, pot realiza produse din hartie sau carton certificat FSC, printate cu cerneala pe baza de apa, non toxica, fara efect nociv asupra mediului inconjurator.

Viitorul industriei tipografice pare luminos si promitator, atat timp cat producatorii de echipamente cat si tipografiile constientizeaza importanta mentinerii mediului natural dar si a respectarii sanatatii oamenilor. Achizitionarea in premiera in Romania de catre Tipografia Global Print a noului Durst P5 250 WT creeaza premisele setarii unui nou etalon in industrie, nu numai din punct de vedere al calitatii produselor finite, dar in special pentru lipsa efectelor nocive ale cernelii fata de mediu si a persoanelor care intra in contact direct cu aceasta.

In final, incurajam toti actorii din industria tipografica sa testeze si sa acceseze aceste noi tehnologii de print, in vederea asigurarii unui viitor mai bun atat pentru propriul business, pentru intreaga industrie, cat si pentru beneficiarii lor finali, care se focuseaza din ce in ce mai mult pe sustenabilitate si valori etice de business. Poate fi o foarte buna solutie pentru colaborari cu tipografiile care nu au inca dotarile care sa permita timpi foarte buni de executie, preturi competitive per mp, dar si calitate certificata FOGRA. Tipografia Global Print isi doreste sa sustina astfel industria tipografica locala atat prin realizarea de investitii in echipamente industriale, cat si prin oferirea de conditii speciale pentru partenerii revanzatori.

Contact Total Media:
email: office@totalmedia.ro
tel.: 0752.292.564
web: www.totalmedia.ro

Contact Global Print:
email: office@globalprint.ro
tel.: 0755.808.909
web: www.tipografia-global-print.ro/

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide