Prima cerneală pe bază de plante de la Ricoh îmbunătățește durabilitatea graficii imprimate

Brandurile și producătorii de imprimante își pot reduce și mai mult impactul asupra mediului cu noua cerneală pe bază de plante de la Ricoh – prima de acest fel destinată inclusiv imprimării ambalajelor.

Noul produs este un derivat al cernelii pe bază de ulei creată pentru sectorul decorațiunilor interioare ca parte a colaborării  dintre Ricoh și producătorul german de echipamente Olbrich, fiind dezvoltat pentru a oferi o rezistență excelentă la frecare pentru elementele imprimate pe carton ondulat maro și alb.

Uleiul din plante creează o cerneală ecologică, durabilă și biodegradabilă, cu uscare rapidă. Uleiul pătrunde în substraturile poroase lăsând pigmentul aproape de suprafață, ceea ce reduce consumul de energie și elimină necesitatea sistemului de uscare. Noua cerneală nu emană miros, iar acest aspect o face să fie compatibilă cu ambalajele produselor alimentare. În plus, cerneala pe bază de plante înlesnește curățarea capetelor de imprimare, ceea ce ajută la îmbunătățirea fiabilității, performanței și duratei de viață a acestora.

Graham Kennedy, directorul departamentului de imprimare industrială și comunicare grafică din cadrul Ricoh Europa, afirmă: „Brandurile și producătorii de imprimante se concentrează tot mai mult pe reducerea impactului lor asupra mediului și pe aplicarea practicilor sustenabile oriunde este posibil. Cu noua noastră cerneală pe bază de plante, aceștia pot face fără probleme schimbări pozitive care fac o mare diferență, fără a afecta procesul de imprimare cu rezultate de înaltă calitate.”

Cerneala este acum disponibilă în regiunea EMEA.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide