Producătorii de ambalaje ecologice întâmpină probleme de control al calității

Sondajul global „Sustainable Packaging Research Survey” realizat de Industrial Physics – lider mondial în domeniul echipamentelor de testare a integrității ambalajelor și materialelor – a scos la iveală importante dificultăți în ceea ce privește controlul calității în cadrul tranziției către ambalajele ecologice. Majoritatea profesioniștilor din sectorul de packaging afirmă că procesele de control al calității pentru materialele de ambalare sustenabile din punct de vedere ecologic sunt mai dificile decât cele pentru materialele convenționale.

Industrial Physics a realizat cercetarea de piață în rândul a 225 de profesioniști din domeniul ambalajelor. 71% dintre companiile intervievate consideră că procesele de control al calității pentru materialele de ambalare sustenabile sunt „semnificativ mai dificile” sau „oarecum mai dificile”. Pentru 49% dintre aceste companii respectarea standardelor de testare este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în adoptarea pe scară mai largă a materialelor ecologice. Respondenții consideră, de asemenea, că noile standarde și noile reglementări vor avea cel mai mare impact asupra inovației în domeniul ambalajelor sustenabile în următorii cinci ani. Potrivit raportului, materialele folosite cel mai frecvent ca alternative mai sustenabile din punct de vedere ecologic sunt hârtia, cartonul și ambalajele flexibile din fibră biodegradabilă pe bază de plante, alături de ambalajele biodegradabile sintetice.

Greg Wright, vicepreședinte în cadrul Industrial Physics, nu a fost surprins de aceste rezultate: „Ambalajele sustenabile înseamnă utilizarea unor materiale complet noi pentru care este posibil să nu fie încă disponibile metode de testare acceptabile”. Printre cele mai importante provocări ale acestei tranziții în cadrul lanțului de aprovizionare, 69% dintre respondenți menționează costurile. Potrivit Industrial Physics, blocajele globale cauzate de pandemie au îngreunat aprovizionarea, iar urmările se resimt în continuare. Această problemă înseamnă că adesea este nevoie de mai mulți furnizori în loc de un singur furnizor de încredere, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra proceselor de control al calității și face ca testarea integrității ambalajelor să fie critică.

Majoritatea companiilor intervievate caută activ soluții de ambalare sustenabile din punct de vedere ecologic, însă se confruntă cu o întreagă serie de provocări suplimentare: optimizarea performanțelor de protecție a materialelor (53%), transferarea costurilor suplimentare ale materialelor către client (50%) și posibilitatea de a respecta standardele de siguranță și de testare (49%). Joshua Miller, manager de produs al companiei Industrial Physics, explică: „Clienții noștri încearcă să găsească standardele corecte și modul de testare în raport cu aceste standarde”. Sondajul oferă o imagine asupra viitorului ambalajelor sustenabile și explorează ajustările pe care producătorii și întreaga industrie de ambalaje vor trebui să le facă pentru a se alinia noii cereri în ceea ce privește inovația și implementarea noilor materiale ecologice. „Trebuie să putem confirma că proprietățile fizice – fie că este vorba despre rezistență la scurgeri, predicție a ciclului de viață, reciclabilitate sau orice altceva – pot îndeplini standardele de performanță și durabilitate”, a adăugat Sean Kohl, director de produs în cadrul Industrial Physics.

Cercetarea de piață a implicat organizații din întreaga lume, inclusiv companii cu cifre de afaceri de peste 1,31 miliarde de dolari. Ea vine ca urmare a noilor reglementări de responsabilizare extinsă pentru producători, dar și a altor acte legislative din Marea Britanie, Europa și SUA – acestea taxează ambalajele din plastic fabricate, importate sau reexportate care conțin mai puțin de 30% plastic reciclat.

Jim Neville, CEO al Industrial Physics, a trasat concluziile raportului: „Cercetarea noastră arată că producătorii se confruntă cu o varietate de riscuri. Cu toate acestea, riscurile pot fi identificate și reduse prin colaborarea cu un partener pentru soluții de testare a integrității ambalajelor”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide