Rondocarton a înregistrat în 2019 o creștere cu 52% a profitului net

Rondocarton a devenit cel mai mare producător de carton ondulat din România, având în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 450,6 milioane de lei (95 milioane de euro), cu o creștere de patru procente față de 2018. Compania, parte a grupului de origine austriacă Rondo Ganahl, a avut în 2019 profituri nete de 51 milioane de lei, cu o creștere de 52% în comparație cu anul precedent.

Potrivit informațiilor publice, Rondocarton are în medie 455 angajați și deține fabrici de carton ondulat în Apahida, județul Cluj, dar și la Târgoviște – cele două fabrici având o capacitate totală de producție de 120 000 metri pătrați de carton ondulat anual, vândut în proporție de 90% pe piața locală. În 2019, producătorul a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print, care este la rândul ei parte a unui grup austriac, Offsetdruckerei Schwarzach – tranzacția fiind finalizată la începutul lunii iunie 2019. Noua achiziție, cu sediul în Șura Mică, la 10 kilometri depărtare de municipiul Sibiu, produce ambalaje din carton și etichete. Potrivit publicației Ziarul Financiar, cei mai importanți clienți ai Rondocarton pe plan național sunt European Drinks, Arctic, Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente) și Procter&Gamble, pe când cei mai importanți competitori pe plan intern sunt: Romcarton București, Dunapack, Ecopack Ghimbav, Vrancart Adjud.

Grupul Rondo Ganahl are peste 1 490 de angajați în cadrul sediilor sale din Austria, Ungaria, România, Turcia și Germania și este o companie de familie ale cărei origini datează încă din 1797. Grupul austriac produce carton din hârtie reciclată în proporție de 100%, oferind și servicii de imprimare flexo și offset.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide