Siegwerk și Kotkamills își unesc forțele pentru accelerarea sustenabilității

Siegwerk, furnizor internațional de cerneluri tipografice pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor, a anunțat încheierea unui parteneriat cu producătorul finlandez de carton și hârtie, Kotkamills.

Cele două companii au decis să colaboreze la dezvoltarea unor soluții pentru producția de ambalaje din materiale pe bază de fibre în vederea promovării economiei circulare în rândul printerilor și producătorilor de ambalaje. Parteneriatul strategic dezvoltat sub deviza „Împreună accelerăm schimbarea definitivă în bine” are ca scop furnizarea de soluții sustenabile și prietenoase cu mediul prin combinarea celor mai noi tehnologii dezvoltate de ambele companii. Colaborarea se bazează mai ales pe potențialul cartonului cu barieră eco de a-l înlocui pe cel cu barieră din plastic, utilizat pe scară largă în producția ambalajelor alimentare și nealimentare pentru a le oferi acestora protecție împotriva umezelii și a grăsimilor. Kotkamills și-a pus la dispoziție încă din 2018 tehnologia de ultimă generație în producția de carton cu proprietăți de barieră pentru segmentele de ambalaje alimentare și pahare pentru băuturi calde, oferind pieței o alternativă sustenabilă reală, compostabilă și ușor de reciclat sub formă de pulpă. Fibrele folosite în producția cartonului provin din surse certificate Forest Stewardship Council (FSC) și Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) și pot fi combinate cu cele mai noi cerneluri și lacuri sustenabile dezvoltate de Siegwerk.

David Charquet – International Key Account Director Europe Business Unit Paper & Board, Siegwerk – a declarat: „Cu UniNATURE – noua noastră gamă de cerneluri pe bază de apă recent lansată, a cărei formulă include componente regenerabile și naturale – oferim o soluție care poate cu adevărat să îmbunătățească reciclarea ambalajelor. Suntem foarte încântați să lucrăm împreună cu Kotkamills pentru a oferi soluții inovatoare ce reduc impactul asupra mediului. Împreună ne dorim să accelerăm schimbarea în sectorul ambalajelor în mod pozitiv și definitiv”.

Päivi Suutari – VP Research, Development and Innovation, Kotkamills – a comentat la rândul său importanța acestui parteneriat: „În calitate de pionier în domeniul producției de carton cu barieră eco, ușor de reciclat, suntem foarte încântați că această colaborare cu Siegwerk dă roade de care industria ambalajelor poate beneficia, oferind brandurilor și consumatorilor produse sustenabile de calitate”.

Cei doi parteneri oferă împreună industriei producătoare de ambalaje o alternativă ecologică la materialele folosite pe post de barieră, care în mod tradițional conțin plastic, îmbunătățind astfel reciclabilitatea și crescând valoarea cartonului post-consum. Siegwerk și Kotkamills se angajează să continue colaborarea pentru a identifica și alte proiecte potențiale prin care pot aduce la viață noi soluții inovatoare și oportunități de a contura viitorul ambalajelor sustenabile.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide