Siegwerk susține CEFLEX pentru a crește performanța ambalajelor flexibile în economia circulară

CEFLEX este o inițiativă europeană ce unește aproximativ 100 de companii și asociații din întregul lanț valoric al industriei de ambalaje flexibile - de la producătorii de consumabile și materii prime la proprietari de mărci, retaileri și companii specializate în reciclare – și are ca obiectiv dezvoltarea de soluții avansate care să consolideze economia circulară.

Ambalajele flexibile reprezintă o aplicație ce oferă o protecție personalizată produselor, la costuri totale minime și având cel mai mic impact asupra mediului. Cu alte cuvinte sunt foarte eficiente în ceea ce privește utilizarea resurselor. Companiile membre CEFLEX și-au luat angajamentul de a colecta și recicla ambalajele din plastic în proporție de 100%. Obiectivul principal al inițiativei este de a crea până în 2025 o infrastructură de colectare, sortare și reciclare bazată pe cele mai rentabile și ecologice procedee.

Siegwerk s-a alăturat inițiativei CEFLEX în 2017. Cu peste 180 de ani de experiență, compania este unul dintre principalii producători internaționali de cerneluri tipografice pentru ambalaje, etichete și cataloage. În calitate de membru al CEFLEX, Siegwerk susține în mod activ dezvoltarea de soluții avansate pentru producția de ambalaje flexibile cu scopul de a consolida economia circulară și își oferă expertiza pentru a spori performanța și gradul de reciclare al ambalajelor flexibile, contribuind astfel la un viitor sustenabil.

“CEFLEX este cea mai importantă inițiativă pentru industria de ambalaje flexibile”, a afirmat Jörg-Peter Langhammer, șeful departamentului responsabil de sustenabilitate din cadrul companiei Siegwerk. “Este o platformă ce încurajează schimbul de informații între experți din diverse domenii pentru a dezvolta soluții inovatoare în ceea ce privește designul și procesele de colectare, sortare și reciclare a ambalajelor flexibile. Sunt ferm convins că împreună putem într-adevăr schimba lucrurile.”

Alături de CEFLEX, Siegwerk sprijină pe deplin angajamentul global al noii economii în domeniul plasticului, inițiat de Fundația Ellen MacArthur în colaborare cu ONU și semnat de peste 250 de companii, guverne și alte organizații din întreaga lume, prin care se urmărește reciclarea completă a ambalajelor din plastic, recircularea materialului plastic produs și eliminarea ambalajelor inutile.

Prin activitatea sa, Siegwerk contribuie la găsirea celor mai bune soluții pentru îndepărtarea cernelurilor și a altor straturi imprimate de pe ambalajele flexibile în timpul procesului de reciclare. Producătorul are o vastă experiență în ceea ce privește cernelurile compostabile pentru hârtie și carton, conforme cu standardul european EN 13432. Compania dezvoltă cerneluri ecologice pe bază de apă, precum noua serie UniBio cu o pondere crescută a materiilor prime bazate pe resurse regenerabile. De asemenea comercializează prima gamă de cerneală UV cu rată scăzută de migrare – Sicura Litho NutriEco – dezvoltată pentru aplicațiile din industria cosmetică și cea alimentară, care a primit distincţia “ Cradle to Cradle Material Health Certification GOLD” de la Agenţia de Promovare a Protecţiei Mediului (EPEA). Nivelul 3 de certificare (GOLD) este acordat doar acelor produse care nu conţin nicio substanță enumerată în așa-numita ” listă de substanțe chimice interzise” și care nu prezintă riscuri cancerigene sau mutagene.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide