Sondajele releva ca ambalajele sustenabile au intrat in atentia caselor de moda

Sondaje efectuate de companiei britanica Aquapak arata ca retailerii din sectorul fashion si casele de moda exploreaza sectorul packaging-ului sustenabil, dar exista loc pentru imbunatatiri

Aquapak Polymers, furnizor de tehnologii de materiale pe baza de polimeri, a realizat recent un nou sondaj cu unii directori executivi si membri ai consiliului director din cadrul caselor de moda si retailerilor din industria de fashion din Marea Britanie, SUA si Australia. In urma sondajului, s-a constatat ca marea lor majoritate (83%) au implementat deja utilizarea ambalajelor sustenabile.

Raportul, ce exploreaza tendintele in sustenabilitate, s-a intitulat „Viitorul packaging-ului din industria vestimentara” si a fost lansat chiar spre sfarsitul Saptamanii Modei Londoneze, care in ultimele sale cinci zile s-a axat foarte mult pe initiativele de sustenabilitate pe ordinea de zi.

Cand au fost intrebati cum ar evalua concentrarea companiei lor pe utilizarea ambalajelor sustenabile in prezent, 45% dintre directorii caselor de moda au spus ca folosesc doar materiale sustenabile, iar 38% au spus ca au inceput sa le foloseasca, dar mai exista loc pentru imbunatatiri. 14% au spus insa ca in afacerea lor se concentreaza foarte putin pe utilizarea lor, iar 3% au spus ca aceste materiale nu constituie o prioritate.

Atunci cand li s-a cerut sa spuna ce materialele sustenabile au folosit pana in prezent, doua treimi dintre ei au spus ca folosesc bioplastice – materiale plastice produse din surse regenerabile de biomasa, cum ar fi amidonul, uleiurile, aschiile de lemn si rumegusul. Peste jumatate (57%) au spus ca folosesc carton, 52% au citat combinatii de materiale multiple, cum ar fi hartia si plasticul, iar 48% au spus ca folosesc polimeri noi ce ofera aceleasi proprietati ca si plasticul, dar fara a dauna mediului inconjurator.

Cand au fost intrebati care cred ca este nivelul la care vor ajunge sa utilizeze ambalajele sustenabile in cadrul companiei peste trei ani, doar 15% au raspuns „foarte bun”, 76% au spus „bun” iar 9% au considerat ca nivelul va fi mediu. Cercetarile au aratat ca materialul pe care casele de moda si retailerii din domeniul de fashion il vor folosi cel mai probabil in urmatorii trei ani va fi cartonul pliat, acesta fiind urmat de polimeri noi (69%) si apoi de solutii de materiale multiple (57%).

Mark Lapping, CEO al companiei Aquapak, a comentat: „Sondajul nostru arata ca ambalajul sustenabil se afla pe ordinea de zi a sedintelor de consiliu din administratia caselor de moda si a retailerilor de fashion. Companiile din sector exploreaza deja diferite tipuri de materiale care sa inlocuiasca plasticul in trecerea la cartonul pliat si polimeri noi ce asigura protectia articolelor vestimentare si a marfurilor dar nu prezinta niciuna dintre problemele ecologice asociate cu plasticul conventional.”

Pentru a ajuta la reducerea poluarii provocate de ambalajele din plastic, Aquapak a dezvoltat Hydropol, un nou polimer unic, solubil si netoxic pentru fauna marina. Hydropol poate fi folosit intr-o mare varietate de aplicatii ca alternativa la plasticul conventional, deoarece ofera aceeasi functionalitate si performanta, dar fara problemele ecologice asociate. In prezent este folosit pentru realizarea produselor cum ar fi pungile pentru imbracaminte, oferind toate caracteristicile pungilor traditionale de polietilena: tarie si rezistenta la perforare, claritatea foliei transparente si protectia impotriva scurgerilor si murdariei.

Nu in ultimul rand, despre pungile de imbracaminte Hydropol se spune ca prezinta zero probleme legate de sfarsitul ciclului de viata al ambalajului pentru branduri si consumatori. Conform specialistilor de la Aquapak, pungile pot fi aruncate in fluxurile de deseuri menajere existente fara a contamina alte produse reciclabile sau pot fi dizolvate imediat in apa calda la domiciliu, fara a produce microplastice daunatoare. De asemenea, pungile sunt compostabile si se dezintegreaza pe uscat sau in ocean fara a produce noxe.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide