Touchguard și DS Smith lansează ambalajele cu protecție antivirală

Touchguard, lider în domeniul tehnologiei de tratare a suprafețelor și DS Smith, unul dintre cei mai importanți furnizori de ambalaje din carton, produse din hârtie și servicii de reciclare la nivel mondial, au dezvoltat o tehnologie inovatoare aplicabilă ambalajelor ce reduce semnificativ riscul infectării cu bacterii și virusuri, permițând totodată reciclarea în proporție de 100% a cartonului.

Pandemia Covid-19 a prioritizat interesul consumatorilor pentru igiena și siguranța ambalajelor, deși nu există dovezi clare ale transferului de virusuri de pe produsele din carton. Potrivit unui studiu realizat de DS Smith, consumatorii acordă o importanță ridicată produselor împachetate în ambalaje igienice – mai mult de jumătate (57%) au afirmat că își spală bine mâinile după ce au atins ambalajele produselor comandate online, iar 30% dintre respondenți nu le mai păstrează pentru utilizare ulterioară. Studiul, realizat împreună cu Ipsos MORI, sugerează că igiena ambalajelor va continua să fie o prioritate în anii următori.

Produsul Touchguard™ este o formulă brevetată care conține un agent antimicrobian ce inhibă dezvoltarea unei game variate de microorganisme, inclusiv bacterii și virusuri de tipul Covid, MRSA și E.coli, având o rată de neutralizare de 99,5% în mai puțin de 15 minute.

Alan Potts, directorul departamentului de proiectare din cadrul DS Smith a afirmat: „Deși nu va înlocui niciodată bunele practici de igienă, această tehnologie are potențialul de a oferi o protecție suplimentară celor care intră în contact cu ambalajele de-a lungul lanțului de aprovizionare. Și nu în ultimul rând, tehnologia permite ca produsele noastre să rămână 100% reciclabile.”

Parteneriatul dintre Touchguard și DS Smith va introduce noua tehnologie patentată pe scară largă, în Europa și SUA. Touchguard deține certificările AATCC 100 și ISO 18184:2019 pentru activitate antivirală și de asemenea respectă recomandările BfR36 pentru materialele care intră în contact cu alimentele.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide