Ultimate Gray Pantone 17-5104 și Illuminating Pantone 13-0647 sunt culorile anului 2021

Institutul Pantone Color, autoritatea globală în domeniul standardelor profesionale de culoare, a desemnat Ultimate Gray 17-5104 și Illuminating 13-0647 drept culorile anului 2021. Prin această combinație de culori se dorește transmiterea unui îndemn la rezistență și optimism.

Cele două culori au fost alese pentru a evidenția modul în care se pot îmbina două elemente diferite, subliniind astfel nevoia de solidaritate în 2021. Illuminating 13-0647 este un galben care amintește de căldura soarelui, pe când Ultimate Gray 17-5104 este o culoare emblematică pentru lucrurile pe care ne putem baza, cele care oferă o fundație fermă. Aceasta din urmă este și culoarea pietricelelor de pe plaje și a altor elemente naturale care au capacitatea de a fi rezistente și de a trece testul timpului. Potrivit directorului executiv al Institutului Pantone Color, Leatrice Eiseman, această pereche de culori subliniază și nevoia înnăscută a oamenilor de a fi vizibili, recunoscuți și de a se face auziți.

Combinația dintre griul cimentului și galbenul cald al soarelui reflectă capacitatea ființelor umane de a se adapta, fiind în același timp și o reflecție a ceea ce se întâmplă în întreaga lume în acest moment. Pantone nu a mai ales niciodată o nuanță acromatică (gri), iar în istoria de două decenii a Culorii Anului, Pantone a mai optat doar în 2016 pentru două culori în loc de una singură. Pe atunci culoarea Rose Quartz, cunoscută și sub numele de Millennial Pink, a fost asociată cu o nuanță de albastru fin, Serenity, o alegere care simboliza atât bunăstarea cât și mișcările de susținere a egalității de gen.

Alegerea Institutului Pantone a fost una controversată. Culorile anului 2021 au fost asociate celor folosite pentru vestele reflectorizante, fiind descrise de Vogue drept o combinație brutală de ciment și raze de soare. Dincolo de simbolistica negativă care i-a fost deja asociată, combinația vorbește despre importanța solidarității în anul următor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide