Noutati de la Sun Chemical, liderul global producator de cerneluri, lacuri, pigmenti si materiale avansate

Cu o medie de doua brevete pe luna, compania Sun Chemical, a carei preocupare permanenta este crearea de solutii care sa imbunatateasca productivitatea, dar si sustenabilitatea, introduce noi solutii care permit agentilor de marketing sa gestioneze mai bine culorile marcii, sa protejeze integritatea produsului prin imbunatatiri ale ambalajului si sa introduca functii de securitate care protejeaza impotriva falsificarii ambalajelor.  

Lacurile tip bariera pentru oxigen SunBar (Aerobloc) creeaza bariere impotriva umiditatii, oxigenului, CO2, luminii UV, mirosului si migratiei. Conceput pentru a creste amprentarea pe rola, sporind in acelasi timp durata de valabilitate si calitatea produsului, SunBar (Aerobloc) imbunatateste reciclabilitatea si ofera flexibilitate pentru ferestrele de ambalare si alte elemente de design. Aceste lacuri speciale le ofera imprimatorilor flexo si roto filme rentabile, durabile, care sustin tendintele catre ambalaje usoare, creand un strat de bariera de gaz omogen, fara orificii si flexibil, care poate fi usor supraimprimat cu cerneluri si laminat intr-o varietate a filmelor secundare. O alternativa rentabila, compostabila, fara clor si metale, care permite un ambalaj mai usor, lacurile tip bariera pentru oxigen SunBar (Aerobloc) ofera o amprenta redusa de carbon si o aplicare usoara, cu putine modificari la echipamentele actuale.

Pe de alta parte, familia SunLam de adezivi de laminare fara solventi si pe baza de solventi este proiectata pentru a satisface nevoile tuturor aplicatiilor majore de ambalaje flexibile la nivel global, de la performanta generala pana la aplicatii de ultima generatie (sistem retort alimentar si PET). Disponibil la nivel global in toate teritoriile Sun Chemical, portofoliul de adezivi de laminare SunLam ofera solutii de ambalare flexibile care pot inlocui adezivii existenti, imbunatatind unele aspecte precum productivitatea si flexibilitatea mai ridicate, usurinta in utilizare, siguranta operatorului si a consumatorilor, precum si conformitatea cu cele mai stricte reglementari. Totodata, portofoliul SunLam este o gama complementara familiei de cerneluri de laminare SunStrato de la Sun Chemical, care isi propune sa fie un „furnizor de solutii de ambalare” pentru ambalaje flexibile prin promovarea unei game complete de alte acoperiri functionale complementare, printre care Coldseal, Heatseal, Primer, OPV si Barrier.

Convertorii si proprietarii de marci isi doresc tot mai mult sa gaseasca solutii pentru ambalaje sustenabile, iar Sun Chemical se afla intr-o pozitie unica pentru a-I  ajuta sa atinga aceste obiective. Fiecare produs pe care il aduce pe piata Sun Chemical este conceput pentru a oferi solutii sustenabile pentru reducerea deseurilor, .mbunatatirea eficientei prepress, realizarea ambalajelor reciclabile, compostabile si biodegradabile.   Abordarea unica a sustenabilitatii prin intermediul celor „5xRE” (Reutilizare, Reducere, Reinnoire, Reciclare, Reproiectare) a condus la dezvoltarea de cerneluri, lacuri si adezivi care ajuta la obtinerea ambalajelor biodegradabile, reciclabile si compostabile. Cu un obiectiv ambitios de a atinge neutralitatea carbonului pana in anul 2050 cu compania-mama DIC, Sun Chemical foloseste „5xRE” drept ghid in dezvoltarea produselor. Toate solutiile din portofoliul SunEco sunt concepute pentru a atinge cel putin unul dintre cei 5xRE:

REUTILIZARE (recuperarea energiei din fluxurile de deseuri si redirectionarea deseurilor din gropile de gunoi): SunSys Vallotemp, SunSys Vallochem, SunFuse si SunLam sunt o familie de lacuri functionale si adezivi care permit reproiectarea ambalajului pentru o rezistenta suplimentara, astfel incat sa fie utilizat de mai multe ori.

REDUCERE (minimizarea deseurilor, a consumului de energie si a emisiilor): SunUno Solimax este o familie de cerneluri multifunctionala care maximizeaza eficienta prepress si simplifica procesul de imprimare oferind o singura platforma care poate acoperi mai multe aplicatii finale; SunECG este un instrument din solutia globala de gestionare a culorilor SunColorBox care reduce timpul de schimbare si pregatire pentru mai multe aplicatii de imprimare in cadrul unui game extinse de culori; SunWave – cerneluri UV LED, reduc consumul de energie si polimerizeaza sub lampi UV conventionale si LED, permitand o tranzitie mai simpla de la lampi conventionale la lampi LED.

REINNOIRE (accesarea noilor surse de energie regenerabila): SunVisto® AquaGreen™ este o familie de cerneluri / lacuri flexo pe baza de apa formulate cu un continut semnificativ mai mare de rasini provenite din surse biodegradabile, ce ofera atributele de performanta necesare pentru o gama larga de aplicatii de ambalaje din hartie.

RECICLARE (captarea si recuperarea solventilor si a altor materii prime): SunSpectro® Solva Wash™FL este o serie de cerneala lavabila, folosita la tiparul flexo pe baza de solvent, ce le permite proprietarilor de branduri sa mareasca reciclabilitatea etichetelor shrink sleeve, permitand o calitate si un randament ridicat de PET reciclat din fluxurile de reciclare a sticlelor; SunUno Solimax AP sunt certificate Vinçotte-TÜV pentru obtinerea ambalajelor „OK Compost” si sunt destinate atat imprimarii la suprafata, cat si in oglinda pe folii de plastic, cu rezistenta la pasteurizare prin tratament termic; SunSys Vallogo este o gama de lacuri tip release  pe baza de solvent destinate ambalajelor de cofetarie coldseal, care s-a dovedit ca nu interfereaza cu reciclarea ambalajului.

REPROIECTARE (reimaginarea tehnologiilor pentru operatiuni conventionale in scopul imbunatatirii eficientei si performantei): SunBar®Aerobloc sunt lacuri cu bariera functionala ce prelungesc durata de valabilitate a produselor ambalate, scot in evidenta ambalajul prin reproiectarea si reducerea straturilor de plastic si a laminarilor multistrat si care pot fi combinate cu adezivii tip bariera pentru obtinerea unei bariere functionale cu performanta mare.

Membru al grupului DIC, Sun Chemical este cel mai mare producator de cerneluri de imprimare, lacuri, adezivi si consumabile, pigmenti, masterbatch-uri (premixuri). polimeri, compusi lichizi, compusi solizi si materiale de aplicare.

 

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide