Campionii cernelurilor

În articolul despre întâlnirea ATT și PAPIIP din ediția precedentă - întâlnire care a avut loc pe 12 și 13 aprilie la Brașov - am relatat pe scurt despre seria de prezentări tematice care s-au susținut în cadrul evenimentului, cu mențiunea că unele dintre acestea vor fi reluate mai pe larg în edițiile viitoare. În acest articol vom detalia prezentarea susținută de domnul Rob Hoving și anume „Innovative Ink & Look at the Future/GRUP TICO ROMANIA@VAN SON PRINTING INK” care a suscitat interesul audienței pentru că, după cum știm cu toții, cerneala este sângele care curge prin venele industriei poligrafice

Van Son este prezent de peste 15 ani pe piața din România datorită colaborării cu Grup Tico România, care importă şi comercializează prin filialele sale din Alba Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași şi Timișoara cea mai variată gamă de materii prime pentru tipografii.

Rob Hoving, International Technical Sales & Project Manager,  Royal Dutch Printing Ink Factories Van Son
Rob Hoving, International Technical Sales & Project Manager, Royal Dutch Printing Ink Factories Van Son

 

Domnul Rob Hoving lucrează de 35 de ani în compania Van Son și călătorește în întreaga lume pentru a oferi suport tehnic tipografilor. Titlul prezentării sale face referire la cerneala inovatoare pe care compania o produce, precum și la schimbările tot mai profunde care se observă în industria tipografică. Printre acestea se numără și cooptarea companiei Van Son de către cunoscutul grup japonez T&K Toka. Cernelurile sunt produse în continuare sub brandul Van Son, însă acum în spatele lor este un grup puternic, care îi sprijină în dezvoltarea unor formule și game noi de cerneluri.

T&K Toka are o experiență de 72 de ani în producția de cerneluri și filiale în Coreea de Sud, China, Indonezia, Bangladesh, Arabia Saudită, Thailanda, Taiwan, Olanda și SUA, ceea ce îi asigură un feedback substanțial în vederea dezvoltării unor produse de calitate. Sunt informații importante pentru că fiecare piață și fiecare tipografie are specificul său. 

Prima vizită pe care Rob Hoving a făcut-o în România a fost cu 15 ani în urmă și acum ne-a putut confirma că este o diferență enormă între ceea ce a văzut atunci în tipografiile din țară și ceea ce poate vedea astăzi. Aceste unități de producție s-au utilat de-a lungul timpului cu echipamente performante de la furnizori de top, lucru care este valabil și în domeniul finisării.

Sectoarele care înregistrează în ultima vreme o creștere spectaculoasă sunt tiparul de ambalaje și cel de etichete. Noile tehnologii de imprimare și finisare necesită cerneluri de calitate, care să facă față cu brio noilor cerințe. Consecvența în ceea ce privește calitatea produsului este extrem de importantă în viziunea Van Son și Grup Tico, reprezentând unul dintre aspectele cheie în relația pe termen lung cu clienții. 

Un alt aspect este îmbunătățirea constantă a formulării cernelurilor pentru a permite, printre altele, aderarea la suporturile de imprimare mai dificile, așa cum este hârtia metalizată.

Van Son are în portofoliu serii noi de cerneluri care îi vor ajuta pe clienți să fie mai competitivi. Portofoliul de produse include pe lângă seriile deja cunoscute de cerneluri convenționale și aportul celor de la T&K Toka. Produsele pe care le-au dezvoltat în ultima perioadă sunt gamele offset Ultimax, PrimeBio, Kireina și Oxifast.

Ultimax
Ultimax

 

Ultimax este cea mai recentă serie de cerneluri fără cobalt de la Van Son, comercializată în peste 60 de țări. Cobaltul este un compus toxic care a fost înlăturat din formula Ultimax, căreia i s-a adus și o îmbunătățire în ceea ce privește viteza de uscare și rezistența la frecare. În plus este o cerneală a cărei utilizare nu necesită curățarea mașinii după fiecare zi de lucru și care aderă la toate tipurile de suport, fie cretat, necretat, lucios sau mat și chiar carton. 

PrimeBio
PrimeBio

 

PrimeBio este de asemenea o cerneală fără cobalt, în schimb bazată sută la sută pe uleiuri vegetale. 

Kireina este o cerneală specială care face posibilă imprimarea fără praf anti-copiativ. Uscarea este foarte rapidă, iar suprafața nu necesită lac de protecție ceea ce înseamnă că se poate trece imediat la procesele de finisare. Importanța imprimării fără praf anti-copiativ este esențială pentru întreținerea utilajelor, care rămân mult mai curate. 

Oxifast poate fi utilizat pentru joburile foarte dificile cu încărcare mare de cerneală, care necesită uscare foarte rapidă. Noile game de cerneluri înlocuiesc bine-cunoscutele serii Quick Son de pe piață, Oxifast fiind unul dintre acești înlocuitori. Este o serie ce reprezintă o alternativă excelentă la cernelurile UV, îndeosebi pentru tiparul pe hârtia metalizată, dar nu numai. 

Costul aferent consumului de cerneală convențională în tipar este în jur de 3%, în timp ce pentru cerneala UV poate ajunge la 12%. Dacă există cerere pentru acest tip de lucrări, în loc să se investească în tehnologie sau componente speciale, se poate alege această serie de cerneluri. Hoving i-a asigurat pe cei care au asistat la prezentare că doritorii vor beneficia de asistență și suport pentru implementare. 

Noile serii de cerneluri sunt disponibile în toate nuanțele Pantone, iar în a doua jumătate a acestui an vor fi disponibili și pigmenții folosiți în cernelurile pentru lucrări care ulterior sunt laminate sau lăcuite și necesită rezistență specială la lumină.

Pentru mai multe informații tehnice puteți contacta reprezentanții Grup Tico România.

www.gruptico.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide