Lista nominalizarilor pentru Premiile Global Label 2023 a fost data publicitatii
Lista nominalizarilor pentru Premiile Global Label 2023 a fost facuta publica de catre juriul care va reuni Federatia Internationala a Producatorilor si Convertorilor de Materiale Adezive si Etichete (FINAT), Institutul Producatorilor de Etichete si Identificatoare (TLMI), precum si redactori din partea a trei publicatii de top din industria etichetelor. Toate nominalizarile sunt in ordine alfabetica. Numele castigatorilor vor fi dezvaluite in seara de gala din cadrul Targului Labelexpo Europe 2023
Autoadezivii companiei italiene Fedrigoni aduc viitorul etichetarii la Labelexpo
Brandul italian Fedrigoni Self-Adhesives isi va face pentru prima data intrarea la LabelExpo Europe cu noua sa identitate. Astfel, vizitatorii de la targ vor fi proiectati in viitorul materialelor autoadezive: standul companiei va prezenta si produse Manter – in special etichete pentru gatul buteliilor de orice tip – solutii pentru sectoarele alimentar si farmaceutic – precum si numeroase idei destinate reducerii impactului asupra mediului, cum ar fi gama Re-Play.
Malcolm Rae, Directorul General al companiei britanice GEW – castigatorul celui mai prestigios premiu din industria producatoare de etichete
Malcolm Rae a fost desemnat castigatorul Premiului de Performanta Globala din acest an, un premiu ce aduce recunoastere unei persoane care a adus o contributie esentiala la promovarea si dezvoltarea industriei producatoare de etichete si este un influentator si motivator de notorietate in cadrul acestei industrii. Juriul Premiilor din Sectorul de Etichete a comentat: „Malcolm Rae a meritat in mod clar Premiul de Performanta Globala. Este un mod de a recunoaste contributia sa unica, prin GEW, compania pe care a infiintat-o, la tranzitia industriei producatoare de etichete pe banda ingusta catre polimerizarea cu ajutorul radiatiei UV precum si la dezvoltarea tehnologica ulterioara a industriei de polimerizare UV.
Rafael, un fenomen artistic devenit o legenda a artei renascentiste
Pictorul Raffaello Sanzio da Urbino, cunoscut mai bine sub numele de Rafael, a avut parte de o cariera pe care am putea s-o numim meteorica. Un profesionist impecabil al artei si un curtean desavarsit, Rafael a fost renumit pentru maiestria sa artistica, la fel ca si pentru personalitatea sa carismatica. De la inceputurile sale umile ca pictor local in orasul natal si mai tarziu in Florenta, Rafael a ajuns foarte curand la un succes fulminant la Roma, devenind in scurt timp cel mai cautat artist al cetatii eterne. Moartea sa prematura din 1520, la varsta de doar 37 de ani in timp ce se afla la apogeul carierei sale artistice, nu a facut decat sa consolideze legenda talentului sau neobisnuit.
Consumul de bauturi alcoolice la locul de munca – permis de lege?
Consumul de alcool, in timpul sau inainte de inceperea muncii, creste probabilitatea accidentelor si poate influenta randamentul sau absenteismul angajatilor, conducand la pierderi de productie. Consumul de alcool poate avea, de asemenea, efecte negative asupra climatului social la locul de munca si asupra imaginii unei organizatii. Toate aceste consecinte pot avea un impact asupra profitabilitatii angajatorilor.
Standul afp amplasat pe harta pavilionului B1
ROMEXPO, Bucuresti, Pack Show (14-17 mai 2024)
Activitatea de tipografie poate fi mai riscanta pentru unii decat se crede
Atunci cand esti bugetar in domeniul tipografiei surprizele pot fi chiar mai multe
Cum iti poti exercita dreptul de a fi uitat in mediul online
Inainte de aparitia internetului, informatiile private despre viata unei persoane dispareau in mod natural odata cu trecerea timpului. In ziua de astazi insa, mediul online işi aminteşte, iar acest lucru poate afecta existenta oricarei persoane in mod semnificativ. Accesul liber la informatie este un drept consacrat de articolul 31 din Constitutie, iar mai toate statele democratice prevad norme asemanatoare. Doar ca aceasta accesibilitate devine uneori o sabie cu doua taişuri intrucat informatii legal publicate pe o pagina web pot ajunge sa incalce dreptul la viata privata sau la propria imagine.
Trei inventii tehnice care au schimbat modul in care comunicam
Oamenii sunt curiosi si creativi din fire; sunt doua trasaturi care ne-au condus specia la multe inovatii stiintifice si tehnologice. Incepand din vremea cand stramosii nostri cei mai indepartati izbeau o piatra de pamant pentru a fauri prima unealta cu muchii ascutite, oamenii au continuat sa inoveze. De la inventarea rotii pana la lansarea vehiculelor de tip rover pe Marte, cateva dintre aceste progrese importante s-au distins ca fiind deosebit de revolutionare. Unele inventii se datoreaza unui moment extraordinar de inspiratie, dar majoritatea celor mai semnificative inventii ale umanitatii au fost opera mai multor ganditori inovatori care au adus imbunatatiri progresive de-a lungul multor ani. Vom explora mai jos trei dintre cele mai importante inventii tehnice din toate timpurile.
Legea disciplinara a unitatii – un document copiat de la altii, care iti poate ruina afacerea
Regulamentul intern reprezinta un document foarte important pentru raporturile dintre angajator si angajat, alaturi de contractul individual de munca si contractul colectiv de munca. Spre deosebire de ultimele doua contracte care se negociaza intre parti, regulamentul intern este un act unilateral al angajatorului prin intermediul caruia acesta stabileste clauze esentiale in temeiul carora isi va fundamenta unele decizii, inclusiv sanctiunile disciplinare.
Urare de Martisor
Primavara aceasta sa fie ca zâmbetul, bunatatea şi ca implicarea ta pentru Delta noastra!
Un plus de agilitate pentru tipografia ta cu soluţii informatice de la First Line Software
Agilitatea s-ar putea dovedi o adevărată provocare pentru companiile de imprimare, în special când vine vorba de producția de materiale printate în ediţii limitate şi personalizate. Pentru a atinge apogeul agilității companiei dv, e posibil să fie nevoie să apelaţi la utilizarea de soluţii informatice și servicii software. Pat McGrew, expert de marketing din industria de imprimare și Ryan McAbee, analist şi architect de soluţii software, aruncă o privire asupra modului în care software-ul personalizat și soluțiile de date ale companiei First Line Software pot ajuta la îmbunătățirea agilității companiilor de imprimare.
Director de Afaceri de la compania Bobst vorbeşte despre imprimarea convenţională a etichetelor şi concurenţa cu imprimarea digitală
Deşi echipamentele digitale pentru imprimarea etichetelor cuceresc piaţa într-un ritm alert, tehnologiile convenţionale de imprimare continuă să îşi menţină importanţa. Etiketten-Labels, un periodic german din sectorul industriei de producţie a etichetelor, a făcut demersurile necesare pentru a afla de la câteva companii care este status-quo-ul actual şi în plus, la ce anume ne putem aştepta pe viitor.
Deciziile de impunere privind taxele locale – cum pot fi contestate
Începutul de an a adus, printre altele, deja tradiționala coadă la plata impozitelor locale. Printre cauzele acestor cozi nu se numără nici simțul civic pronunțat al contribuabililor și nici reducerea de 10% la plata taxelor, ci dorința de a „bifa” cât mai rapid o îndatorire neplăcută. Mai ales că, de ceva timp, stabilirea obligațiilor față de bugetul local se face după reguli uneori arbitrare.
Toppan lansează o etichetă NFC ecologică ce utilizează hârtia ca substrat pentru antenă
Compania japoneză Toppan a dezvoltat o etichetă ecologică NFC – Near Filed Communication (Comunicare în Câmp Apropiat) care utilizează hârtia ca substrat pentru antenă în loc de folia convențională de polietilen tereftalat (PET). Vânzările globale ale noii etichete au fost lansate în data de 23 ianuarie 2023. Se preconizează că Europa va fi o piață promițătoare datorită nivelului ridicat de conştiinţă ecologică.
CCL Label prezintă cel mai subţire manşon din folie extensibilă de pe piață, care pune sustenabilitatea pe primul loc
Compania CCL Label Voelkermarkt din Austria lansează o soluție eficientă: un material care contribuie la economisirea plasticului. Este vorba despre un manşon din folie extensibilă are o grosime de numai 30 microni, ceea ce constituie o noutate pe piaţă. Aplicația principală este acoperirea flacoanelor PET reutilizabile de 1 litru utilizate de regulă pe piața apelor minerale.
A apărut în limba română cartea „Adevăratul Anthony Fauci, Bill Gates, Big Pharma și războiul global împotriva democrației și a sănătății publice“
Veți putea descoperi ce conține această carte citind traducerea următoarei recenzii apărute în publicația Dear South Africa
European Bioplastics preconizează o producţie crescută în pofida evoluțiilor nefavorabile şi solicită susţinere de la nivel politic
European Bioplastics (EUBP) dezvăluie o creştere „importantă” în capacitatea de producție a bioplasticelor, de la aproximativ 2,23 milioane de tone metrice în 2022 până la 6,3 milioane de tone metrice în 2027. La a 17-a Conferință EUBP, organizaţia a preconizat că industria bioplasticelor va cunoaşte un nou suflu după o perioadă de stagnare în 2020 cauzată de provocările din timpul pandemiei de COVID-19.
Laakirchen îşi transformă procesul de producție a hârtiei
Producătorul de hârtie austriac Laakirchen Papier AG îşi convertește procesul de producție a hârtiei pentru aplicații grafice într-unul de producție a hârtiei ondulate.
Sectoarele globale de print şi packaging contează pe drupa: expozanți din 45 de țări deja s-au înscris
Cu aproximativ un an şi jumătate înainte de startul târgului expozițional, drupa a atins un reper important: peste 100.000 de metri pătrați de spaţiu expozițional net au fost deja rezervați de circa 900 de expozanți provenind din 45 de țări. Acest lucru subliniază relevanța precum şi caracterul distinct şi neegalat al drupa ca fiind târgul expozițional nr. 1 dedicat tehnologiilor de print la nivel mondial.
Amenzile fiscale – o provocare continuă
Companiile, precum şi întreprinzătorii privaţi, se confruntă cu un mediu fiscal dificil pe plan global. Abordarea mai agresivă la nivel mondial din partea autorităţilor, cooperarea statelor în domeniul schimbului de informaţii şi concurenţa în colectarea veniturilor fiscale au dus la o frecvenţă şi amploare sporite ale controalelor fiscale, ale impozitelor suplimentare recalculate pentru întreprinzători şi ale litigiilor cu autorităţile fiscale. Deseori, în cadrul inspecțiilor fiscale sunt stabilite obligații fiscale suplimentare în sarcina contribuabililor, dar sunt aplicate şi amenzi contravenționale pentru neîndeplinirea unor obligații declarative sau de plată.