Piața europeană a ambalajelor compostabile suferă schimbări majore

Potrivit Innova Market Insights, lansările de produse alimentare și băuturi cu ambalaje compostabile au crescut în medie cu 49% din 2018, iar 28% dintre consumatorii globali percep ambalajele biodegradabile sau compostabile drept cea mai sustenabilă opțiune de ambalare din punct de vedere ecologic, urmată de ambalajele reutilizabile (22%) și reciclabile (21%). Ambalajele compostabile imită proprietățile ambalajelor convenționale din plastic, precum bariera la umiditate și oxigen, durata de depozitare, designul ușor și flexibilitatea, însă potențialul lor este limitat de lipsa infrastructurii de colectare și reciclare.

Citeste »

Noile materiale V-Shapes revoluționează piața ambalajelor monodoză

V-Shapes este o companie italiană înființată în 2018, care a devenit principalul furnizor de produse și servicii concepute pentru fabricarea ambalajelor monodoză ce permit accesarea cu o singură mână a conținutului. Sistemele inovatoare V-Shapes pentru fabricarea ambalajelor monodoză minimizează deșeurile și reduc timpul de comercializare a produselor. Compania a lansat recent un nou substrat pentru producția de ambalaje sub formă de pliculețe – acestea sunt 100% reciclabile și au proprietăți avansate de barieră.

Citeste »

Toyo-Morton a lansat adezivi de laminare fără silani epoxidici pentru ambalajele flexibile

Toyo-Morton – cel mai important producător japonez de adezivi pentru laminare și membru al Toyo Ink Group – și-a actualizat portofoliul cu produse certificate pentru contactul cu alimentele, care nu conțin silani epoxidici și compuși organici de staniu. Noua linie include atât seria de adezivi pentru laminare TOMOFLEX™ pe bază de solvenți cât și seria ECOAD™ fără solvenți, potrivită pentru o gamă variată de ambalaje flexibile multistrat.

Citeste »

Grup Transilvae anunță noi direcții și perspective de viitor la Pack Show 2022

Grup Transilvae (GT) este un important distribuitor român autorizat de soluții de imprimare în format mare și industrial, soluții de tipar digital, color management și produse/servicii complementare. Compania cu peste 25 de ani de experiență în domeniu a fost prezentă la târgul Pack Show 2022 (11-14 mai, Romexpo), iar Bogdan Vasilescu, directorul general al companiei, ne-a împărtășit viziunea sa cu privire la piața de print, precum și noile direcții și perspective ale GT.

Citeste »

Pergamo – furnizorul român pentru etichetele pe care „le vrei ieri”

Pergamo Agency este un producător român de etichete autoadezive și neadezive personalizate, cu sediul în Ploiești, care a pornit de la un cutter și o riglă, ajungând în prezent la investiții în echipamente de imprimare digitală în valoare de 350 de mii de euro. Evoluția firmei se datorează calității serviciilor și respectării cu strictețe a termenelor de livrare. Pergamo a fost expozant în cadrul târgului Pack Show 2022, unde directorul general Irinel Alexandrescu ne-a oferit mai multe informații despre principiile de la temelia unei afaceri care pune clientul pe primul loc.

Citeste »

Geko a prezentat tehnologiile anului la Pack Show 2022

Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova – s-a numărat printre expozanții de marcă ai târgului Pack Show 2022, organizat în incinta centrului expozițional Romexpo din București și dedicat industriei de packaging. Lazăr Panov, directorul general al companiei Geko, ne-a oferit informații valoroase despre piața de print a prezentului, influențată masiv de situația politicii globale.

Citeste »

Xeikon lansează noile tonere Metallic Gold și Metallic Silver

Xeikon – producător de tehnologie de imprimare digitală cu alimentare din rolă – lansează noile tonere Metallic Gold și Metallic Silver, compatibile acum cu seria de echipamente Cheetah 2.0. Această nouă evoluție a înnobilării digitale face parte din strategia Xeikon pentru dezvoltarea de produse adaptate aplicațiilor mai sustenabile și eficiente din punct de vedere al costurilor.

Citeste »

Novamont, SunChemical, Ticinoplast și Uteco transformă sustenabilitatea în sectorul de packaging

Webinarul „Packaging and Sustainability: innovative solutions for a production chain of excellence” a fost organizat de patru companii de top în domeniul industriilor de printing și packaging – Novamont, SunChemical, Ticinoplast și Uteco – și a avut loc pe data de 30 martie 2022, cu scopul de a lansa în exclusivitate trei concepte de ambalaje sustenabile care utilizează materiale foarte reciclabile, compostabile și cu impact redus asupra mediului. Prin acest eveniment online transmis în direct de la fabrica Uteco Verona, cele patru companii au reușit să dovedească faptul că numai prin colaborare și prin unirea forțelor este posibilă crearea unei economii circulare și sustenabile.

Citeste »

Mimaki UV-LED UJF-7151 plusII și cutter plotterul CFL-605RT oferă soluția completă producătorilor de ambalaje

Ambalajul este primul observat de către clientul final atunci când primește sau intră în contact cu un produs, având capacitatea de a contribui decisiv la creșterea vânzărilor. Un ambalaj de calitate definește clar brandul, protejează produsul în timpul depozitării și transportului, îmbunătățește experiența consumatorilor și are capacitatea de a întreține loialitatea față de brand. Prin pachetul format din imprimanta UV-LED UJF-7151 plusII și cutter plotterul CFL-605RT, Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – propune clienților săi soluția completă pentru producția ambalajelor la cele mai înalte standarde.

Citeste »

Benzile adezive Ubis de la RPD garantează durabilitatea și sustenabilitatea în packaging

Ubis este unul dintre cei mai mari producători de benzi adezive din Vestul Europei, având o experiență de peste 50 de ani pe piață, o prezență comercială în 70 de țări și o capacitate anuală de producție de 400 milioane mp. Benzile adezive Ubis sunt realizate folosind tehnologii avansate hotmelt și solvent. Producătorul oferă, astfel, o gamă completă de produse de specialitate destinate unor aplicații diverse, populare la nivel mondial datorită înaltelor standarde calitative, iar din 2021, benzile adezive Ubis sunt disponibile și în România prin parteneriatul cu Romanian Paper Distribution, divizia Packaging. Aceasta se adresează tuturor producătorilor și include folii stretch pentru paletizare manuală sau automată (BeSTretch), folii termocontractibile, benzi de ranforsare, hârtie de ambalare, folii de protecție, colțare, cuttere, plăci PVC și echipamente de ambalare.

Citeste »

Cum se manifestă trendul mondial al digitalizării industriei de packaging

Raportul referitor la tehnologiile de imprimare pentru anul 2019 realizat de compania de cercetare și consultanță Smithers arăta că imprimarea digitală era folosită pe scară largă în producția etichetelor și ambalajelor, urmând să își consolideze poziția pe aceste segmente. Raportul evidenția opțiunile în ceea ce privește posibilele personalizări la comandă ale echipamentelor de imprimare și anticipa totodată gama largă de aplicații de packaging din prezent, care oferă noi capacități și funcționalități, cu o productivitate în continuă creștere și costuri mici.

Citeste »

Producătorii de ambalaje ecologice întâmpină probleme de control al calității

Sondajul global „Sustainable Packaging Research Survey” realizat de Industrial Physics – lider mondial în domeniul echipamentelor de testare a integrității ambalajelor și materialelor – a scos la iveală importante dificultăți în ceea ce privește controlul calității în cadrul tranziției către ambalajele ecologice. Majoritatea profesioniștilor din sectorul de packaging afirmă că procesele de control al calității pentru materialele de ambalare sustenabile din punct de vedere ecologic sunt mai dificile decât cele pentru materialele convenționale.

Citeste »

Amcor investește 5 milioane de dolari în ambalajele active și inteligente

Amcor este lider mondial în dezvoltarea și producția de ambalaje responsabile din punct de vedere ecologic, precum și membru AIPIA (Asociația pentru industria ambalajelor active și inteligente). De curând compania a anunțat o investiție stategică de 5 milioane de dolari în activitatea unui alt membru AIPIA – PragmatIC Semiconductor, lider în dezvoltarea și producția de circuite electronice flexibile imprimate.

Citeste »

Industria cartonului pliabil se confruntă în continuare cu probleme de aprovizionare

Deși cererea de cutii din carton pliabil continuă să crească datorită dezvoltării comerțului electronic și a caracterului ecologic al cartonului în comparație cu ambalajele din plastic, problemele lanțului de aprovizionare nu au fost rezolvate iar situația nu s-a schimbat aproape deloc față de toamna anului 2021. Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de către Asociația Germană a Cartonului Pliabil (FFI) în urma chestionării a 40 de producători de carton pliabil.

Citeste »
Search this website

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide