Xeikon lansează noile tonere Metallic Gold și Metallic Silver

Xeikon – producător de tehnologie de imprimare digitală cu alimentare din rolă – lansează noile tonere Metallic Gold și Metallic Silver, compatibile acum cu seria de echipamente Cheetah 2.0. Această nouă evoluție a înnobilării digitale face parte din strategia Xeikon pentru dezvoltarea de produse adaptate aplicațiilor mai sustenabile și eficiente din punct de vedere al costurilor.

Noile tonere fac parte din seria Creative Toner de la Xeikon, lansată în urmă cu câțiva ani și concepută pentru a pune în valoare ambalajele cu ajutorul unor culori speciale – primele variante Creative Colors au fost Palladium Silver și Matt Silver. Xeikon extinde acum această familie de tonere prin noile Metallic Gold și Metallic Silver, alternativele digitale la auriul și argintiul flexo. Înnobilarea cu auriu și argintiu este utilizată în multe sectoare de piață pentru înfrumusețarea etichetelor, pentru a le conferi un aspect de lux și pentru a atrage atenția la raft. În mod tradițional, aspectul metalizat poate fi obținut prin diferite metode: fie prin imprimare pe substraturi metalice, fie prin imprimare cu cerneluri metalizate scumpe, fie prin procesul de laminare la cald/rece. Toate aceste tehnici implică însă costuri mari din cauza materialelor scumpe. De asemenea, inscripționarea cu folio/laminarea la cald necesită mult timp și generează o cantitate mare de deșeuri. Prin imprimarea digitală a culorilor metalizate, costurile suplimentare și deșeurile costisitoare sunt complet eliminate.

Noile culori metalizate se introduc în cea de-a cincea stație de culoare a echipamentului Xeikon Cheetah 2.0, ceea ce simplifică procesul de producție al etichetelor mai puțin complexe, reducând totodată timpul de execuție.

Filip Weymans, vicepreședintele departamentului de marketing al Xeikon, explică: „Dezvoltarea de tonere adaptate la aplicații le permite furnizorilor de servicii de imprimare să își creeze propria soluție digitală, astfel încât să se diferențieze de alți furnizori și să obțină un avantaj competitiv. Cu Xeikon Metallic Gold și Silver, ne continuăm angajamentul privind inovarea cu o tehnologie de top care oferă noi oportunități pentru industria de imprimare a etichetelor”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide